Van doei tot houdoe

Blog 11 juli 2018

Vooruit, nog één keer over de gedachte om de Randstad uit te breiden met Brainport. Niet zo’n gek idee, want dat levert een metropool op van pakweg 7 miljoen inwoners die in de wereld echt aan de weg timmeren. Als land van handel, dienstverlening en maakindustrie zouden we daar aardig wat extra garen bij kunnen spinnen. Laten we ophouden met postzegeldenken en grootste gedachten een kans geven.

De gedachte om de drie mainports – Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven – te beschouwen als één economische regio is groots. “Kan niet,” pruttelt een verstokte 010’er. “Werkt niet,” protesteert een behoudende grachtengordelnaar. “Krijgen we nóg meer concurrentie,” werpt een bangelijke Brabo tegen. Waarom nou die angst? Laat het oude denken varen en accepteer dat de wereld in rap tempo verandert.

Breder en aantrekkelijker palet 
Inderdaad, de wereld verandert. Ook de wereld van advocaten en notarissen die zich verder uitstrekt dan de Zuidas. Met het geopperde idee van metropolisering ontstaat een aanzienlijk breder en aantrekkelijker palet aan dienstverlening. Prima toch? De ene keer wil je je zaken laten regelen op de Zuidas, omdat de klus dat vergt. Een andere keer kiest een opdrachtgever voor een gespecialiseerd boutique-kantoor. Of voor een middelgroot kantoor als VDB Advocaten Notarissen, met 60 medewerkers,  al dan niet in multidisciplinaire samenwerking met WVDB Adviseurs Accountants.  Het is alleen maar goed dat de wereld van juridische dienstverlening zich uitbreidt, want uiteindelijk heeft de cliënt dan meer te kiezen.

Kracht van samenwerking
‘Kunnen 010 en 020 samen door een deur?’ ‘Is er überhaupt leven buiten de A10?’ Omarm diversiteit en laat de kracht van samenwerking zien. In Brainport is dat al jaren vanzelfsprekend. Onze hightech regio drijft op multidisciplinaire samenwerking en open innovatie. Daarmee zijn we hier goed voor 20% van het Bruto Nationaal Product. Dus hallo Randstad, wij schuiven bepaald niet met lege handen bij jullie aan tafel.

VDB Advocaten Notarissen bouwt graag mee aan een Holland Legal House. Een even sterke als slimme alliantie die zich uitstrekt van de Randstad tot Eindhoven. Van doei tot houdoe.      

 

 

mhan.jpg
     
Marco Haanappel

VDB Advocaten Notarissen

     

 

Terug

Neem contact op

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of wenst u meer informatie over een van onze diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op