mr. Dennis Beekhuijzen

mr. Dennis Beekhuijzen
Advocatuur

Dennis Beekhuijzen houdt zich sinds zijn afstuderen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in 2000 bezig met vastgoed en is specialist in het adviseren en procederen op de gebieden koop- en verkoop van vastgoed, bouwrecht, huurrecht en aanbestedingsrecht.

Hij staat behalve opdrachtgevers, ontwikkelaars, (onder)aannemers, installateurs, adviseurs, leveranciers en (ver)huurders op het gebied van bouw- en huurrecht ook bedrijven en aanbestedende diensten bij op het gebied van aanbestedingsrecht in allerlei branches: van bouw-, vervoer- en schoonmaak- tot aan de medische branche.

Door zijn kennis, ervaring en betrokkenheid kan hij snel een complex juridisch probleem fileren en zijn vinger op de zere plek leggen, zodat hij met zijn cliënten tot een duidelijk werkbaar advies, risico-inschatting of oplossing kan komen. Met zijn bagage als voormalig bedrijfsjurist in de bouw, weet hij dat het belangrijk is om goed bereikbaar te zijn  en dat een goed advies niet per se lang hoeft te zijn. Dennis is van mening dat een oplossing in overleg de voorkeur geniet boven het voeren van rechtszaken of arbitrageprocedures. Maar soms kan het niet anders en moet er geprocedeerd worden. Dennis heeft ruime ervaring met procederen voor de rechter en voor de Raad van Arbitrage voor de Bouw.

Duidelijk, begrijpelijk, snel, kundig, oplossingsgericht en humorvol zijn kwalificaties van cliënten, die maken dat zij graag met Dennis samenwerken.

In 2020 heeft hij de Specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA) afgerond en in 2014 de Grotius Aanbestedingsrecht.

Dennis is lid van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht, de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA), de Vereniging voor Bouwrecht en de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten.

Rechtsgebiedenregister
Dennis heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofd- (en sub) rechtsgebied geregistreerd:

  • Vastgoedrecht

Op grond van deze registratie is Dennis verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Discipline:
Advocatuur
Specialisatie:
Bouw- en vastgoed
Vestiging:
Waalre
E-mail:
dennis.beekhuijzen@vdb-law.nl
Telefoon:
+31 (0)88 194 8544