Handreiking voor bepalen van stikstofdepositie bij woningbouwprojecten

Handreiking voor bepalen van stikstofdepositie bij woningbouwprojecten
Advocatuur 27 februari 2020 2 min. leestijd

Op 29 mei 2019 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State geoordeeld dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) niet langer als kader voor ‘toestemmingsbesluiten’ mag worden gebruikt. Als gevolg hiervan zijn vele woningbouwprojecten per direct stil komen te liggen. De Spoedwet aanpak stikstof – die op 1 januari 2020 in werking is getreden – voorziet in aanvullende instrumenten om de stikstofproblematiek aan te pakken en tevens wordt met deze wet beoogd om woningbouw weer op gang te brengen.

 

Om vergunningaanvragers verder te helpen heeft de Rijksoverheid op 4 februari 2020 de handreiking ‘Woningbouw en AERIUS’ beschikbaar gesteld. Het doel van deze handreiking is om initiatiefnemers, gemeenten en provincies te helpen om de stikstofdepositie van woningbouwprojecten in kaart te brengen. In de handreiking worden indicaties en aandachtspunten gegeven om de mogelijke stikstofdepositie aan de hand van AERIUS te berekenen en op die manier het onderzoek naar de hoeveelheid stikstofdepositie te vergemakkelijken. Alle aspecten die onlosmakelijk samenhangen met een woningbouwproject moeten – zowel in de aanlegfase als in de gebruiksfase – als één samenhangend project worden beoordeeld en in aanmerking worden genomen.

 

De handreiking ‘Woningbouw en AERIUS’ kunt u hier raadplegen.

 

Terug

Neem contact op

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of wenst u meer informatie over een van onze diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op